Kumpis duonos minklėje

2021-03-29 / Žemaitijos NP

Persukę laikrodžio rodykles įžengiame ne tik į vasaros laiką, bet ir į Didžiąją Šv. Velykų savaitę. Laiką, kai daugelis atsigręžia į tradicijas ir papročius, būdingus bendruomenėms, šeimoms. Sekmadienį, gal ir ne taip gausiai susirinkę, su artimaisiais sėsime prie bendro šventinio stalo. Senieji žemaičiai po ilgo griežto pasninko, be abejo, laukdavo mėsiškų valgių. Vieną tokių – kumpį duonos minklėje – jums šiandien ir pristatome. Velykoms ne tik sūdytą ar rūkytą kiaulienos kumpį minklėje kepdavo, turtingesni – veršiuko kumpį, prismaigstytą lašinukais, ruošdavę. Mėsą su krienais valgydavo. Sako, kad kumpio tiek prisikepdavo, kad ir Atvelykiui likdavo…

Taigi, artėjant didžiajai pavasario šventei, pamažu pradėkime jai ruoštis: be skubėjimo, be streso, o su šviesia ir viltinga nuotaika

Kumpį duonos minklėje gaminimą galit pamatyti vaizdo įraše https://fb.watch/4xlWzDle6V/

 

Visuomenės informavimo specialistė
Daiva Vaškienė
Scroll to top