Naujienos
Apie gandrus

Kovo 25 dieną – gandrinės. Sakydavo, kad gandras grįždamas ant uodegos parneša kielę, kuri išspardo …skaityti daugiau

Pyragas RIEŠUTINĖ

Velykoms pabandykite išsikepti pyragą, skirtinguose Lietuvos kampeliuose vadintą koriuku, pupelių tortu, riešutėliu… Plungės rajone Dovainių …skaityti daugiau

Duonos gira

Žemaitijoje girą darydavo ir kasdienai, ir talkoms, ir šventėms. Gamino ją iš duonos, burokėlių, džiovintų …skaityti daugiau

Kanapė kanapėlė

Gavėnios laikotarpiu Žemaitijoje dažnai valgydavo iš kanapių pagamintą spirginę su bulvėmis, duona. Kadangi pasninko dienomis …skaityti daugiau

Makalas

Makalą arba patarmasą galime laikyti Gavėnios laikotarpiui tinkamu valgiu. Ypatingai šiais laikais, kai vadinamojo „sausojo“ …skaityti daugiau

Scroll to top