Bulviniai blynai
Šią savaitę skirsime artėjančių Užgavėnių valgiams, o jei tiksliau – blynams! Šiandien parodysim, kaip išsikepti traškius, pilvus ir dušią sušildančius bulvinius blynus. Nors tarkuotų bulvių patiekalai ir priskiriami žydiškai virtuvei, bet labai mėgstami Žemaitijoje ir visoje Lietuvoje.
Blynams (maždaug 4 sočioms porcijoms) reikės:
- ~1,5 kg bulvių;
- 3 kiaušinių;
- Nubraukto valgomojo šaukšto druskos;
- Svogūno;
- Kepimui: kiaulinių taukų per pusę su aliejumi.
Gamybos procesas:
1. Bulves sutarkuojame ir truputį nusunkiame. Į nusunktas bulves dedame sutarkuotą svogūną.
2. Sudedame kiaušinius ir druską, viską gerai išmaišome.
3. Į įkaitintus ištirpusius taukus su aliejumi dedame tarkius ir per daug nevartom, leidžiame ramiai apkepti iš vienos pusės, paskui – iš kitos.
4. Valgom kas kaip mėgstam: su spirgais, grietine, uogiene ar cukrumi. Mes padažui naudojom varškę, sumaišytą su grietine ir druska.
Vaizdo medžiaga: https://fb.watch/3FYMZGp9TL/
Taigi, pradedam švęsti Užgavėnes. Saugiai, bet linksmai ir, be abejo, skaniai ir sočiai.
Visuomenės informavimo specialistė
Daiva Vaškienė