Kanapė kanapėlė

2021-03-12 / Žemaitijos NP

Gavėnios laikotarpiu Žemaitijoje dažnai valgydavo iš kanapių pagamintą spirginę su bulvėmis, duona.

Kadangi pasninko dienomis senais laikais ir pieną vartoti vengdavo, tai putros, košės prabalinimui naudodavo gyvulinio pieno pakaitalą, pagamintą iš grūstų kanapių. Gamybos procesas labai primena visiems žinomo aguonpienio gaminimą.

Kanapė, beje, – tai itin daug baltymų turintis produktas, praturtinantis mitybą. Taigi, ir šiais laikais reikėtų nepamiršti, kokią įvairovę virtuvėje mums suteikia gamtos dovanos.

 

 

 

Spirginei:

Ant sausos keptuvės paskrudiname 100 g kanapių, sumalame jas, dedame druskos, smulkiai supjaustyto ir keptuvėje padžiovinto svogūno galvutę, žiupsnelį karčiųjų pipirų, seniau dėdavo ir kepintų miltų šaukštą. Viską išmaišom ir ragaujam su virtom bulvėm su lupena.

Pateikiame vaizdo medžiagą, kaip tai padaryti https://www.facebook.com/zemaitijanationalpark/videos/886922468766088

 

 

Visuomenės informavimo specialistė 
Daiva Vaškienė

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to top