Čirviniai blynai-širdelės su virtomis bulvėmis

2021-02-11 / Žemaitijos NP

Šį syk kepsim čirvinius blynus-širdeles su virtomis bulvėmis. Skoniu jie primins keptą žemaitišką pusinę košę, tik miltus naudosime ne ruginius, o kvietinius.

Nesijaudinkite, jei neturite nei pečiaus su rinkiais, nei špižiaus keptuvės – puikiai tiks elektrinė ar ant įprastos viryklės naudojama keptuvė.

 

Reikės:

  • 5 didelių bulvių
  • 3 kiaušinių
  • 1 šaukšto krakmolo
  • 200 ml pieno
  • Žiupsnelio druskos
  • Miltų (tiek, kad tešla gautųsi grietinės konsistencijos)
  • Sūdytų lašinių keptuvei patepti

Gaminimas:

1. Išvirtas bulves nulupame. 

2. Bulves sugrūdame, įmušame kiaušinius ir išmaišome. 

3. Supilame pieną, dedame miltus, krakmolą ir druską. Viską išmaišome. 

4. Įkaitintą keptuvę patepame lašiniais. 

5. Pilame tešlą. Neišsigąskite stambesnių bulvių gumuliukų tešloje – iškepus jų nebelieka.

6. Valgome su grietine, uogiene arba sūriai – su žemaitišku mirkalu (spirgučiai, svogūnai, miltai ir pienas).

 Vaizdo medžiaga: https://fb.watch/3FYDBcLAId/

Visuomenės informavimo specialistė

Daiva Vaškienė

Scroll to top