Bulviniai blynai

2021-02-09 / Žemaitijos NP

Šią savaitę skirsime artėjančių Užgavėnių valgiams, o jei tiksliau – blynams! Šiandien parodysim, kaip išsikepti traškius, pilvus ir dušią sušildančius bulvinius blynus. Nors tarkuotų bulvių patiekalai ir priskiriami žydiškai virtuvei, bet labai mėgstami Žemaitijoje ir visoje Lietuvoje.

Blynams (maždaug 4 sočioms porcijoms) reikės:

  • ~1,5 kg bulvių;
  • 3 kiaušinių;
  • Nubraukto valgomojo šaukšto druskos;
  • Svogūno;
  • Kepimui: kiaulinių taukų per pusę su aliejumi.

                   Gamybos procesas:

1.      Bulves sutarkuojame ir truputį nusunkiame. Į nusunktas bulves dedame sutarkuotą svogūną. 


2.      Sudedame kiaušinius ir druską, viską gerai išmaišome. 


3Į įkaitintus ištirpusius taukus su aliejumi dedame tarkius ir per daug nevartom, leidžiame ramiai apkepti iš vienos pusės, paskui – iš kitos. 


4. Valgom kas kaip mėgstam: su spirgais, grietine, uogiene ar cukrumi. Mes padažui naudojom varškę, sumaišytą su grietine ir druska. 

 Vaizdo medžiaga: https://fb.watch/3FYMZGp9TL/

Taigi, pradedam švęsti Užgavėnes. Saugiai, bet linksmai ir, be abejo, skaniai ir sočiai.

 

Visuomenės informavimo specialistė
Daiva Vaškienė

Scroll to top