Bolvės unt koknės

2021-03-04 / Žemaitijos NP

Gavėnios laikotarpiu senieji žemaičiai uoliai laikydavosi pasninko. Sako, kad jau vaikams nuo 7-erių metų net pieno gerti nebeleisdavo. Pasninkauti būtinai reikėjo tris dienas per savaitę: trečiadienį, penktadienį ir šeštadienį. Uoliausi pasninkautojai sako nevalgydavę mėsos visą ilgą Gavėnios laikotarpį. Taigi, pagrindiniai valgiai tuo metu buvo visokios košės, silkė, kanapinė-spirginė.

Bulvės, keptos ant rinkių nėra išskirtinis Gavėnios valgis. Jas dažnai kepdavo, kai tiesiog nebūdavo ko valgyti. Galbūt Jūsų močiutės dar prisimena, kaip vaikystėje būtent taip paprastai paruoštą strovą valgydavo.
Visuomenės informavimo specialistė
Daiva Vaškienė
Scroll to top