Žemaitijos nacionalinio parko darbuotojai kartu su kitais projekto LIFE OSMO BALTIC partneriais svečiavosi Rumunijoje

2024-10-15 / Žemaitijos NP

Praėjusią savaitę Žemaitijos nacionalinio parko darbuotojai Audronė Petreikė ir Algimantas Krajinas, kartu su kitais projekto LIFE OSMO BALTIC partneriais iš Lietuvos bei Latvijos svečiavosi Rumunijoje.

Vykome į svečią šalį pasisemti patirties bei susipažinti su rumunų vykdomu projektu LIFE ROsalia, kurio tikslas labai panašus kaip ir mūsų vykdomo LIFE OSMO BALTIC projekto – užtikrinti saproksilinių (negyva mediena besimaitinantys organizmai) rūšių populiacijos išlikimą bei defragmentaciją. Paprastesniais žodžiais tariant – apsaugoti senolius medžius, kad šie taptų tinkamomis buveinėmis nykstančioms vabalų rūšims, didinat šių rūšių populiaciją.

Tokios išvykos labai svarbios norint pasisemti gerosios patirties, paanalizuoti projekto valdymo ir įgyvendinimo pavyzdžius, pamatyti daromas klaidas bei suprasti, kur yra mūsų stipriosios pusės. Susipažinome su nemažai inovatyvių metodų, kaip tinkamai saugoti nykstančią niūraspalvio auksavabalio rūšį: jaunų medžių veteranizavimas, feromoninių gaudyklių statymas atokiausiose gamtinių parkų teritorijose, projekte naudojamų veiklų ir priemonių pritaikymas edukaciniams tikslams ir pnš. Tikimės, jog žinios įgautos komandiruotės metu mums stipriai pagelbės įgyventinant LIFE OSMO BALTIC projektą, kuris jau ir dabar greitu tempu sėkmingai juda į priekį!

#LIFEosmobaltic #LIFEprogramme #natura2000 #experienceexchange

Scroll to top