Šiandien parodysime, kaip pasigaminti tradicinį žemaitišką valgį šaltsriubę – šmakalą.
1. Imame silkę be vidurių, gali būti su galva.
2. Suvyniojame silkę į aliuminio foliją ir dedame kepti, skaniausia – ant žarijų. Jei žarijų neturime, kepimui naudojame sausą keptuvę.
3. Į indą supilame rūgpienį, dedame nedidelį supjaustytą svogūną, svogūnų laiškų, krapų, juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį.
4. Iškepusią ir pravėsusią silkę atskiriame nuo odos ir kaulų, susmulkiname, dedame į rūgpienį ir viską išmaišome.
5. Šmakalą skaniausia valgyti su bulvėmis, virtomis su lupenomis.
Visuomenės informavimo specialistė D. Vaškienė
Žemaitijos nacionalinio parko direkcija.
Biudžetinė įstaiga. Didžioji g.10, Plateliai, LT-90420 Plungės raj.
+370 448 49231
+370 448 49337
znp@zemaitijosnp.lt
Zemaitija National Park Directorate
Didžioji str. 10, Plateliai, LT-90420, Plungės dstr., Lithuania
Įmonės kodas: 191440964
PVM mokėtojo kodas: LT914409610, duomenys kaupiami juridinių asmenų registre.
Steigėjas - Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos. Puslapio sukūrimas dalinai finansuotas Europos Sąjungos 2014-2020m. Interreg V-A Pietų Baltijos bendradarbiavimo per sieną programos lėšomis.