Jei dar neragavote arba esat primiršę pusmarškonę košę su silke – puikus metas ją pasigaminti, nes vis dar Gavėnia.
Įprastai šią košę žemaičiai balindavo pienu ir valgydavo su riebiu mirkalu. Pasninkaujant košė užpilama vandeniu ir į ją prismaigstoma silkės. Taip pagaminta pusmarškonė valgoma užsigeriant saldintu šaltu vandeniu.
Pabandykite pasigaminti ir paragauti. Gamybos procesą galite pamatyti paspaudę nuorodą: https://fb.watch/4o3c5EqwQw/
Receptas
Pusmarškonei košei reikės:
* Bulvių (pagal valgytojų skaičių, mes naudojome 4)
* Sūdytos silkės
* 1/2 puodelio ruginių miltų
* Druskos, jei silkė nesūri
* Šalto vandens ir cukraus užsigėrimui
Gaminimas:
* Nuskustas bulves išverdame, nusunkiame, vandenį paliekame košės užpylimui
* Bulves sugrūdame, įdedame druskos
* Tada sugrūstas bulves užpilame vandeniu, kuriame jos virė
* Vis maišydami suberiame ruginius miltus
* Verdame košę apie 5 minutes, ją intensyviai maišydami
* Į išvirusią košę susmaigstome silkę ir valgome, užsigerdami saldintu vandeniu
Skanaus!
Žemaitijos nacionalinio parko direkcija.
Biudžetinė įstaiga. Didžioji g.10, Plateliai, LT-90420 Plungės raj.
+370 448 49231
+370 448 49337
znp@zemaitijosnp.lt
Zemaitija National Park Directorate
Didžioji str. 10, Plateliai, LT-90420, Plungės dstr., Lithuania
Įmonės kodas: 191440964
PVM mokėtojo kodas: LT914409610, duomenys kaupiami juridinių asmenų registre.
Steigėjas - Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos. Puslapio sukūrimas dalinai finansuotas Europos Sąjungos 2014-2020m. Interreg V-A Pietų Baltijos bendradarbiavimo per sieną programos lėšomis.