Pusmarškonė košė

2021-03-22 / Žemaitijos NP

Jei dar neragavote arba esat primiršę pusmarškonę košę su silke – puikus metas ją pasigaminti, nes vis dar Gavėnia.
Įprastai šią košę žemaičiai balindavo pienu ir valgydavo su riebiu mirkalu. Pasninkaujant košė užpilama vandeniu ir į ją prismaigstoma silkės. Taip pagaminta pusmarškonė valgoma užsigeriant saldintu šaltu vandeniu.

Pabandykite pasigaminti ir paragauti. Gamybos procesą galite pamatyti paspaudę nuorodą: https://fb.watch/4o3c5EqwQw/

Receptas
Pusmarškonei košei reikės:

* Bulvių (pagal valgytojų skaičių, mes naudojome 4)
* Sūdytos silkės
* 1/2 puodelio ruginių miltų
* Druskos, jei silkė nesūri
* Šalto vandens ir cukraus užsigėrimui

Gaminimas:

* Nuskustas bulves išverdame, nusunkiame, vandenį paliekame košės užpylimui
* Bulves sugrūdame, įdedame druskos
* Tada sugrūstas bulves užpilame vandeniu, kuriame jos virė
* Vis maišydami suberiame ruginius miltus
* Verdame košę apie 5 minutes, ją intensyviai maišydami
* Į išvirusią košę susmaigstome silkę ir valgome, užsigerdami saldintu vandeniu

Skanaus!

Visuomenės informavimo specialistė
Daiva Vaškienė
Scroll to top