Džiovintų obuolių gira

Jei per Šv. Stanislovą dar nepasisodinot svogūnų, o ruošiatės tai daryti šią vasariškai šiltą savaitę, siūlome atsigaivinimui pasigaminti naminę girą. Šį kartą – iš džiovintų obuolių, nes obelys jau krauna žiedus naujam derliui.
JUMS REIKĖS:
🍏Džiovintų obuolių ~500 g.
🍏Vandens 4 l.
🍏Cukraus ~1 stiklinę
🍏Šlapių mielių 10 g.
GAMINIMO EIGA:
- Džiovintus obuolius paskrudinti orkaitėje – tai suintensyvins obuolių skonį ir aromatą.
- Užplikyti verdančiu vandeniu, uždengti dangčiu. Atvėsinti.
- Perkošti obuolius.
- Mieles ištrinti su nedideliu kiekiu cukraus, užpilti keliais šaukštais nuoviro ir įberti žiupsnelį miltų (kad pagreitintų rūgimo procesą). Padėti šiltai, kol suputos.
- Į obuolių nuovirą suberti cukrų, jį išmaišyti, tuomet supilti suputojusias mieles ir vėl viską išmaišyti.
- Pridengiame girą skepeta ir paliekame keletui parų, kad įrūgtų.
- Įrūgusią girą galima špilstyti į butelius, sandariai užkimšti ir laikyti šaltai.
Vaizdo įrašą su gaminimo eiga rasite nuorodoje https://fb.watch/5rjy-CsSYd/
Visuomenės informavimo specialistė
Daiva Vaškienė
Pasidalinkite mintimis komentaruose