Džiovintų obuolių gira

2021-05-12 / Žemaitijos NP
Jei per Šv. Stanislovą dar nepasisodinot svogūnų, o ruošiatės tai daryti šią vasariškai šiltą savaitę, siūlome atsigaivinimui pasigaminti naminę girą. Šį kartą – iš džiovintų obuolių, nes obelys jau krauna žiedus naujam derliui.
 
JUMS REIKĖS:
🍏Džiovintų obuolių ~500 g.
🍏Vandens 4 l.
🍏Cukraus ~1 stiklinę
🍏Šlapių mielių 10 g.

        GAMINIMO EIGA:

  1. Džiovintus obuolius paskrudinti orkaitėje – tai suintensyvins obuolių skonį ir aromatą.
  2. Užplikyti verdančiu vandeniu, uždengti dangčiu. Atvėsinti.
  3. Perkošti obuolius.
  4. Mieles ištrinti su nedideliu kiekiu cukraus, užpilti keliais šaukštais nuoviro ir įberti žiupsnelį miltų (kad pagreitintų rūgimo procesą). Padėti šiltai, kol suputos.
  5. Į obuolių nuovirą suberti cukrų, jį išmaišyti, tuomet supilti suputojusias mieles ir vėl viską išmaišyti.
  6. Pridengiame girą skepeta ir paliekame keletui parų, kad įrūgtų.
  7. Įrūgusią girą galima špilstyti į butelius, sandariai užkimšti ir laikyti šaltai.

Vaizdo įrašą su gaminimo eiga rasite nuorodoje https://fb.watch/5rjy-CsSYd/

Visuomenės informavimo specialistė
Daiva Vaškienė
Scroll to top