Šią savaitę skirsime artėjančių Užgavėnių valgiams, o jei tiksliau – blynams! Šiandien parodysim, kaip išsikepti traškius, pilvus ir dušią sušildančius bulvinius blynus. Nors tarkuotų bulvių patiekalai ir priskiriami žydiškai virtuvei, bet labai mėgstami Žemaitijoje ir visoje Lietuvoje.
Blynams (maždaug 4 sočioms porcijoms) reikės:
1. Bulves sutarkuojame ir truputį nusunkiame. Į nusunktas bulves dedame sutarkuotą svogūną.
2. Sudedame kiaušinius ir druską, viską gerai išmaišome.
3. Į įkaitintus ištirpusius taukus su aliejumi dedame tarkius ir per daug nevartom, leidžiame ramiai apkepti iš vienos pusės, paskui – iš kitos.
4. Valgom kas kaip mėgstam: su spirgais, grietine, uogiene ar cukrumi. Mes padažui naudojom varškę, sumaišytą su grietine ir druska.
Vaizdo medžiaga: https://fb.watch/3FYMZGp9TL/
Taigi, pradedam švęsti Užgavėnes. Saugiai, bet linksmai ir, be abejo, skaniai ir sočiai.
Visuomenės informavimo specialistė
Daiva Vaškienė
Žemaitijos nacionalinio parko direkcija.
Biudžetinė įstaiga. Didžioji g.10, Plateliai, LT-90420 Plungės raj.
+370 448 49231
+370 448 49337
znp@zemaitijosnp.lt
Zemaitija National Park Directorate
Didžioji str. 10, Plateliai, LT-90420, Plungės dstr., Lithuania
Įmonės kodas: 191440964
PVM mokėtojo kodas: LT914409610, duomenys kaupiami juridinių asmenų registre.
Steigėjas - Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos. Puslapio sukūrimas dalinai finansuotas Europos Sąjungos 2014-2020m. Interreg V-A Pietų Baltijos bendradarbiavimo per sieną programos lėšomis.