Blynai OBAGA TERBA

2021-02-15 / Žemaitijos NP

Šią dieną nuo seno ubagais persirengę per trobas eidavo vaikai ir moterys, todėl Užgavėnių pirmadienį mažųjų ubagėlių diena vadindavo. Antradienį, tikrąją Užgavėnių dieną, 6-10 persirengėlių grupėmis jau daugiausia vyrai vaikščiodavo. Svetingi šeimininkai nei ištroškusių, nei alkanų smagiųjų savo svečių nepalikdavo. Pavaišindavo kas kuo galėjo: obuoliais, pusbutelį ant stalo pastatydavo. Tuščiomis nepaleisdavo, duodavo kiaušinių ar vieną kitą pinigėlį. Na, ir, žinoma, kaip be BLYNŲ, vieno svarbiausių šios šventės elementų.

Taigi, šiandien dalinamės improvizacija – blynais, kuriuose slepiasi kiti Užgavėnių valgiai: šiupinys ir troškinti kopūstai su lašinukais.

 

Lietiniams:

Pienas;

1 kiaušinis;

Miltai;

Druska;

Žiupsnelis pipirų;

 

 

Šiupininiam įdarui:

1 stiklinė virtų perlinių kruopų;

1 stiklinė virtų pupelių;

1 stiklinė virtų žirnių;

100 g kepintos rūkytos šoninės;

1 susmulkinto apkepto svogūno;

1 keptos tarkuotos morkos;

1 virtos bulvės;

Druskos, juodųjų pipirų;

 

Kopūstų įdarui:

Troškintų raugintų kopūstų;

Kepintos rūkytos šoninės;

Susmulkinto apkepto svogūno;

Druskos, juodųjų pipirų;

 

 

 

 

Vaizdo medžiaga: https://fb.watch/3FYz1pSyrN/

Visuomenės informavimo specialistė
Daiva Vaškienė

Scroll to top