Pėsčiųjų žygis „Paslaptingoji Notė”

2024 08 2
Žygio skelbimas

2024 m. rugpjūčio 2 d. 15:00 val. Žemaitijos nacionalinio parko direkcija kartu su Dovainių seniūnaitija organizuoja pėsčiųjų žygį„Paslaptingoji Notė“

ŽYGIO SKELBIMAS

Dovainių kaimas kadaise buvo klestinti gyvenvietė, jo apylinkių istorija mena kuršių laikus. Dabar kaimelis nyksta, gyventojų mažėja ir vis mažiau kas beprisimena pasakojimais, tikrais ir išgalvotais, apipintą kraštą...

Daugiausiai istorijų apie šį kraštą savo vandenyse neša upelė Notė, gimusi Užpelkių pelkėtuose miškuose.  Tekėdama į Salanto upę, ji prateka Dovainių kaimo pakraščiu ir drauge su kalvotomis pievomis, čia kuria nuostabų kraštovaizdį ir mena senų laikų istorijas. Tad kviečiame drauge pasivaikščioti vaizdingomis Notės apylinkėmis ir geriau susipažinti su šiuo gražiu kraštu.

Po žygio dalyviai galės sudalyvauti Dovainių seniūnaitijos bendruomeninėje šventėje (norėdami sužinoti daugiau informacijos apie šventę spauskitečia)

Šventės skelbimas

ŽYGIO APRAŠYMAS

Žygio sudėtingumas - vidutinio sudėtingumo. Viena maršruto dalis ves Notės upės pakraščiais, teks ne sykį per ją persikelti, leistis stačiais šlaitais, eiti gyvūnų išmintais takais ar brautis per krūmynus ir aukštus paupio žolynus. Kita dalis, paprastesnė, ves kalvotomis pievomis, kai kur išvažinėtais keliukais, kai kur bekele.

Būtina įvertinti savo žygiavimo galimybes ir pasirūpinti avalyne bei rūbais priklausomai nuo oro sąlygų.

Vaikai gali keliauti tik su juos lydinčiais suaugusiais asmenimis.

Kiekvienas žygio dalyvis atsako už savo sveikatą ir saugumą!!!

Su savimi reikia turėti puodelį!

Žygio trukmė/atstumas – apie 3 valandos/ apie 8 km. Einama tik su visa grupe, lydint vedliui (trasa nenužymėta natūroje), neskubant (4-5 km/ per valandą greičiu).

Žygio startas/finišas: Vingio g. 38, Dovainiai, Plungės rajonas (prie autobusų stotelės). Vietos koordinatės: WGS 56.085585, 21.790541.

Renginio vietos nuoroda: https://maps.app.goo.gl/EaZEky9EDNYVLC3D9

Žygis NEMOKAMAS.

Registracija ir išsamesnė informacija tel. +370 659 07929

    Scroll to top